Contact       Sitemap
Stichting Kinderen van Viljoenskroon
 

ANBI

 

Onze stichting wordt
gesteund door:

Cordaid Memisa

NCDO

Onze stichting wordt
gesponsord door:

 • Aanhangerstore
 • Act Value Communicatie         training Houten
 • African Wanderer Tours &       Safari's
 • Basisschool de Fonkeling
      Berghem
 • Basisschool het Molenveld
      Berghem
 • Boekhandel Schellen
 • Campermakelaar
 • Carbone Care
 • Carbone Casual BV
 • De Harense Smid
 • KBO Veghel
 • Koning Willem 1 College
 • MOV Udenhout
 • MOV Veghel
 • Schoonmaakbedrijf
     
  de Toekomst te Schijndel
 • Smetsers Best Collections
      Eindhoven
 • Thebe thuiszorg
 • Timmers bouwbedrijf
 • Trap-in Uden/Volkel
 • Van Venrooij Installatie
 • Vat oe Fiets Veghel
 • Vincentius Vereniging
      Berghem
 • Vrouwen Voor Vrede
      Ridderkerk
 • Zwijssen College Veghel
 •  

  Projecten - Thuiszorgproject (1)

   

  Thuiszorgproject

  Februari 2007

  Na de renovatie van het Hospice gebouw, zijn we met man en macht aan de slag gegaan om de bouw van een ziekenhuisje te realiseren. In de verschillende overleggen met het bestuur van de Viljoenskroon Hospice Association kwam steeds aan de orde, dat steeds meer kinderen de leeftijd van zeven jaar bereiken en de Hospice gaan verlaten. De derde belangrijke pijler is de opvang en verzorging van deze kinderen. We besloten al tijdens het bouwproject te onderzoeken of het mogelijk is financiŽle middelen te krijgen voor de start van een Thuiszorgproject.
  Op 25 februari 2007 benaderden we Impulsis, een organisatie die particuliere initiatieven ondersteunt. Onze aanvraag werd zo volledig mogelijk ingezonden.

  April 2007

  We laten het bestuur van de Hospice weten dat zij al kunnen starten met de opleiding en training van de hulpverpleegkundigen. Hiervoor waren de financiŽle middelen beschikbaar.

  Mei 2007

  Omdat wij nog geen reactie hebben ontvangen op onze aanvraag zijn wij gaan informeren. We kwamen er achter dat onze aanvraag nooit was aangekomen. Dus hebben wij op 8 mei 2007 nogmaals het hele pakket ingezonden. Na een paar telefoongesprekken kwamen we tot de conclusie dat het beter was als Impulsis de projectaanvraag zou overdragen aan Cordaid, omdat wij daar al eerder zaken mee gedaan hadden. Zij zouden het contact tot stand gaan brengen.

  Juni 2007

  Op 8 juni, met de nodige vertraging is onze aanvraag opnieuw ingezonden. Nu naar Cordaid.Op advies van Impuslis hebben we onze aanvraag wat aangepast.
  Het project is opgesplitst in vier deelprojecten.

  - Aanschaf van een nieuw vervoermiddel om de verpleegkundige, hulpverpleegkundigen en vrijwilligers de mogelijkheid te geven naar Rammulotsi te gaan.
  - Extra voorlichting aan diverse groepen en het opknappen van de hulppost van de Hospice in Rammulotsi.
  - Opleiding en training om vier of vijf extra hulpverpleegkundigen in te zetten.
  - Uitbreiding van het thuiszorgprogramma met ongeveer 50 kinderen over een periode van twee jaren.

  September 2007

  Cordaid berichtte ons op 20 september dat ze onze aanvraag bestudeerd hadden en dat zij ons een eenmalige bijdrage van Ä 11.000,00 toezeggen. Het contract werd getekend en we zagen met verlangen uit naar hun bijdrage.

  Ondertussen beschikten we weer over voldoende geld om de start te geven voor de uitbreiding van de extra kinderen en het opknappen van de hulppost in Rammulotsi.

  November 2007

  Na een paar e-mails stuurden we op 26 november een brief naar Cordaid om te informeren naar hun bijdrage van Ä 11.000,00. Op 6 december ontvingen we een e-mail dat door een intern misverstand het geld nog niet was overgemaakt. Maar met extra spoed gaat dit nu gebeuren. Half december was het bedrag bijgeschreven op onze rekening. Gelukkig hadden we door onze donateurs en sponsors toch al een aardig bedrag ontvangen om het project in gang te zetten.


  Deelproject 1

  Mercedes Vito Vanuit Viljoenskroon kregen wij diverse offertes voor een geschikte auto. Omdat zij zelf het best weten welke voertuig het best geschikt is, hebben we de beslissing aan hen overgelaten. Uiteraard moest het wel binnen de begroting passen. Omdat de koers van de Rand steeds gunstiger voor ons werd konden we meer besteden. De keuze was gevallen op een Mercedes Vito van ongeveer 18 maanden oud. In februari 2008, bij de opening van het ziekenhuisje is de auto afgeleverd en hebben we die overhandigd aan het bestuur van de Hospice. De logo's van onze stichting, Cordaid en het NCDO sieren de auto.


  Deelproject 2

  Ouma's Naast de bestaande voorlichtingsgroepen is er een nieuwe groep bijgekomen. Een categorie mensen waaraan je niet meteen denkt als je het over voorlichting hebt. Het gaat om een behoorlijk aantal Ouma's (Oma's) die de dagelijkse zorg hebben over hun kleinkinderen die wees zijn. Het is belangrijk dat zij weten hoe ze met de kinderen moeten omgaan. Hoe ze te verzorgen met de "moderne" middelen en te zorgen dat ze naar school gaan. Maar vooral te leren dat kinderen niet op de laatste plaats komen. Er is natuurlijk iets nodig om deze oma's te bewegen naar de Hospice te komen. Dat iets is "eten", daardoor is dit onderdeel een groot succes.

  De andere voorlichtingsgroepen zoals LoveLife, hygiŽne, zwangerschap, verzorging en HIV/Aids worden waar mogelijk uitgebreid.


  Deelproject 3

  Hulpverpleegkundigen Met veel enthousiasme zijn een viertal dames aan de training en opleiding begonnen tot hulpverpleegkundige. Dit onder leiding van Dr. Peter Shahim en de verpleegkundigen Anna Marie Menge en Ria Diederichs. Na een traject van bijna een jaar kunnen zij worden ingezet in het thuiszorgprogramma in Rammulotsi.

   


  Deelproject 4

  Aan het einde van het schooljaar 2007, het schooljaar loopt daar van januari tot en met december, zijn mede door de inzet van Tom en Janneke, onze studenten die stage gelopen hebben in Viljoenskroon, drieŽntwintig kinderen naar de Groote Skool gegaan. Dit houdt automatisch in dat ze de Hospice gaan verlaten. Zij hebben het geluk opgenomen te worden in het thuiszorgprogramma van de Hospice. We hopen aan het einde van 2008 met evenveel succes weer een zelfde aantal kinderen af te leveren op de Groote Skool en ze op te nemen in het programma.

  Pagina 2, lees verder...

   

  Terug naar projecten...

   

  Kinderen van Viljoenskroon
  Webdesign: BK Web Works, 2008.