Contact       Sitemap
Stichting Kinderen van Viljoenskroon
 

ANBI

 

Onze stichting wordt
gesteund door:

Cordaid Memisa

NCDO

Onze stichting wordt
gesponsord door:

 • Aanhangerstore
 • Act Value Communicatie         training Houten
 • African Wanderer Tours &       Safari's
 • Basisschool de Fonkeling
      Berghem
 • Basisschool het Molenveld
      Berghem
 • Boekhandel Schellen
 • Campermakelaar
 • Carbone Care
 • Carbone Casual BV
 • De Harense Smid
 • KBO Veghel
 • Koning Willem 1 College
 • MOV Udenhout
 • MOV Veghel
 • Schoonmaakbedrijf
     
  de Toekomst te Schijndel
 • Smetsers Best Collections
      Eindhoven
 • Thebe thuiszorg
 • Timmers bouwbedrijf
 • Trap-in Uden/Volkel
 • Van Venrooij Installatie
 • Vat oe Fiets Veghel
 • Vincentius Vereniging
      Berghem
 • Vrouwen Voor Vrede
      Ridderkerk
 • Zwijssen College Veghel
 •  

  Projecten - Sopkombuis

   

  Juni 2008

  Begin juni krijgen wij het verzoek van het bestuur van de Hospice om hulp en ondersteuning bij de bouw van een "sopkombuis" in Rammulotsi. Letterlijk vertaald betekent sopkombuis: soepkeuken. De mensen in het thuiszorgproject zijn vaak de armste van de armste en hebben soms dagen lang geen warm eten. De kinderen komen daardoor steeds meer op straat te leven en komen zo in aanraking met de criminaliteit. Het bestuur van onze stichting zegt de medewerking toe. De Viljoenskroon Hospice Association gaat aan de slag met de begroting. De gemeente zal gevraagd worden een gebouw ter beschikking te stellen.

  Juli 2008 De medewerking van de gemeente is niet erg groot. De gebouwen die een optie zouden kunnen zijn voldoen niet aan de eisen met betrekking tot de hygiŽne. Vandaar dat wij onderstaande e-mail ontvingen.

  Willie ek wag nou al so lank vir die Munisipaliteit om terug te kom oor die saal in rammulotsi en dit maak my moedeloos. Wat dink jy as ons weer terug gaan na die Hospice Huis en daar 'n paar veranderings doe nom die kombuis te verander sodat ons die sop kan maak by die huis en na Rammulotsi toe neem. Ons kan die lesingsaal en die kombuis omruil en dan sodoende die kombuis eenkant kry waar daar gekook kan word. Ek het met Roy gesels en hy voel dit kan gedoen word.

  Het voorstel is om de sopkombuis niet in Rammulotsi maar in Viljoenskroon op de Hospice te creŽren..

  Augustus 2008

  Ek was nou net by die Hospice huis en het gaan kyk na die planne. Daar is nog 'n paar dinge wat ons oor moet besluit. Verder wag ons vir die kwotasies van die teels, kaste, stowe, en ons beplan ook 'n kosstoor(=opslag voor levensmiddelen) waar ons rakke(=rekken) nodig het vir(=voor) die stoor van hulle kos(=eten) en groente. Dan gaan ons die sop sommer(=gewoon) in ons kombuis by Hospice maak en stuur na die kinders en siekes wat onder ons sorg is. Daar is nie breekwerk en bouwerk wat duur is nodig nie en ek sal vir hulle die planne stuur sodra ons besluit het wat ons gaan doen. Langs die huis is 'n stoor waar verskeie goed gepak word en ons wil dit regmaak vir die yskaste en vrieskaste. Ek gaan so gou mootlik vir julle laat weet oor die kombuis

  Twee weken later de volgende e-mail:

  Nog nuus oor die kombuis.
  Aangeheg vind asb die plan van die kombuis (=keuken). Dit is nie duidelik nie maak indien ons dit print kan ons dit sien. As jy wil kan ek dit oordoen(=overdoen) later. Laat my asb weet. Ons het kwotasies(=offertes) gekry op die kombuis kaste. R 1854.30 per eenheid X 4 = R7417.20 (Nie al die kaste wat ons nodig het nie) Sal later weer kwotasie stuur. Omdie teels (=tegels) aan te koop en te le(=leggen) = R 13516.00

  Tussen die ou(=oude) raadsaal en die Davida Sentre is 'n motorhuis(=garage) wat gebruik was vir 'n stoorkamer(=opslagruimte). Ons gaan 'n deur vanaf die nuwe kombuis na die stoorkamer toe breek en dan dit gebruik vir die kruideniers en vrieskaste. Ek wil weet of ons dalk(meteen) na 'n groot nuwe elektriese stoof(=fornuis) kan kyk . Dit sal seker nog 'n verdere R10 000.00 wees. Hierdie stoof is dan extra op my vorige kwotasie. Willie dit is moeilik om nou 'n voorspelling te maak met die totale koste. Ek gaan elke strokie en betaling soos(=zoals) in die verlede vir jou deurgee. Soos ons aangaan sal daar weer iets opduik maar ek sal self betrokke wees en belowe(=beloof) dat hierdie net so 'n sukses sal wees soos die vorige nuwe gebou. Ek wil net dat ons nou begin sodat daar alles inplek(=klaar) is wanneer julle kom na Suid Afrika. Daar sal ook na die potte en breekware gekyk moet word wat ook duur is maar ons sal soos dit aangaan(=vordert) jou op hoogte hou. Indien mootlik(=mogenlijk) kan julle vir ons R 60 000.00 solank oorplaas(=overmaken) na die bank.

  Liefde en groete
  Lynette

  Ondertussen is een begroting en concept tekening ontvangen. De hele verbouwing en inrichting is begroot op Ä 10.000,00. Het bestuur van onze stichting zegt toe dit project te ondersteunen en actief fondsen te gaan werven

  September 2008

  De eerste betaling voor de sopkombuis hebben we gedaan en er kan gestart worden. De plannen nemen steeds vastere vormen aan en de eerste paar duizend Euro zijn binnen.

  Ons het vandag begin met die nuwe kombuis en ek is sooooooooo bly dat dinge uiteidelik op dreef kom. Ons het vandag met die vloere begin. Eers is die matte opgelig(= vloerbedekking eruit gehaald) en die teels word nou gelÍ(=gelegd). Hulle breek ook nou die deur van die stoorkamer in. Ek vertrou teen volgende week sal ons die kaste en stowe kan bestel en gaan afhaal. Nou moet dit net klaar kom sodat ons die eerste sop kan maak.

  Oktober 2008

  Half oktober krijgen we het fantastische bericht dat een Veghelse familie ons het resterende bedarg van Ä 6000,00 schenkt. Als dit in Viljoenskroon doordringt is het een feest. We gaan gelijk het benodigde geld voor de inventaris, schilderwerk en afdak overmaken.
  Alles wordt in het werk gesteld om half november als wij daar zijn de sopkombuis officieel te openen.

  17 november 2008

  Het is ze gelukt! De sopkombuis is helemaal klaar, het gebouw is in de verf gezet en het afdak biedt verkoeling aan de keuken maar ook aan de kinderen. Zij kunnen nu in de schaduw spelen in plaats van in de felle zon. De keuken krijgt de naam van Seipati Phika. Dit is het meisje dat als eerste patiŽntje in februari in het nieuwe ziekenhuisje is opgenomen. Zij was hel erg ziek. Zo ziek dat wij dachten dat ze binnen een paar dagen zou overlijden. Met alle goede zorgen en veel liefde heeft zij nog zeven maanden geleefd. In september is ze overleden. Ter nagedachtenis is de keuken aan haar opgedragen.

  De officiŽle opening werd verricht door Roos Rovers en Fien Theijssen, de echtgenoten van de voorzitter en secretaris van onze stichting. Alle kinderen waren bij dit feestelijk moment aanwezig. Slingers, ballonnen en snoep meegebracht uit Nederland maakte het extra feestelijk. Nena, Sophie en Wieske, de drie stagiaires uit Nederland waren ook van de partij. Hun verblijf van drie maanden zat er bijna op. Daarbij ook nog vier studenten en een docente van het Koning Willem I College uit 's-Hertogenbosch. Zij hadden een fantastische opdracht gekregen om een documentaire te maken over onze activiteiten in Viljoenskroon.

  Nog dezelfde dag zijn wij allen mee Rammulotsi in geweest om de soep en het brood uit te delen. Echt een groot succes. Wij zijn blij dat we met eigen ogen hebben kunnen zien hoe dankbaar de mensen zijn. Iedereen die meegeholpen heeft bij het tot stand komen van dit project, heel hartelijk dank.
  Om een goed beeld te krijgen van de keuken en het uitdelen in Rammulotsi raden wij aan de foto's te bekijken die hierbij horen.

  De Sopkombuis fotogalerij - Bestandgrootte 3,35 Mb

   

  Terug naar projecten...

   

  Kinderen van Viljoenskroon
  Webdesign: BK Web Works, 2008.